Korporativne informacije

 
Najbliže Converse trgovine

Popis svih trgovina možete pronaći ovdje

 
Kako mogu otkazati pretplatu na Converse Newsletter?

Žao nam je što odlazite. U svakom trenu možete se odjaviti s našeg newslettera klikom na link "Odjava'' na dnu naših promotivnih mailova. Tamo možete poništiti potvrdne odgovore sa mailing lista sa kojih želite odjavu, a zatim kliknuti na ''Potvrdi izmjene''.

Možda će biti potrebno i do tjedan dana da prestanete primati Converse marketinške poruke - a i dalje ćete primati e-poruke vezane uz trenutne ili buduće narudžbe sa web shopa Converse.hr

 
O Converse-u

Mi smo najnovija stvar za koju tako dugo znate. Koja je tajna jednog stoljeća postojanja? Naša misija. Converse podržava i osnažuje buntovnički duh, slavi slobodu i kreativno izražavanje individualca i njihovih pokreta. Danas su oni zahtjevniji nego ikad.

Converse, kao brand, nastoji podržati svu njihovu kreativnost i ideje. Neprestano se razvijamo i pronalazimo kreativne načine kako bi osigurali da se i narednih 100 godina zalažemo za kreativnost, buntovništvo i odvažni duh mladih ljudi.

POSTOJIMO VIŠE OD JEDNOG STOLJEĆA

1890. Markuis Mills Converse – naš osnivač, hustler i začetnik – pokreće Converse & Pike kompaniju, kao veleprodaju gumenih čizama, namijenjenu trgovinama u Bostonu. Godinu dana kasnije, sasvim slučajno, James Naismith izumio je košarku kao igru, što će, kasnije, biti od presudnog značenja.

1900–1909. Uslijed velikih promjena na tržištu, Markuis radi reorganizaciju i nastupa sa kompanijom pod nazivom Converse Rubber Shoe Company. Prve Converse tenisice ugledale su svjetlost dana 30. travnja 1909. godine.

1910. godine kreiraju sportske tenisice, koje se najviše koriste u košarci. 1932. godine, All Star modelu dodaje se Chuck Taylor , slaveći košarašku legendu. 1936. godine USA reprezentacija osvaja zlatnu medalju na ljetnim Olimpijskim igrama u Berlinu, a 1939. godine održano je prvo NCAA’s prvenstvo u kojem oba rivala igraju u Chuck Taylor All Star tenisicama. Dominacija u košarci je apsolutna. Do 1955. godine, Chuck Taylor All Star je #1 košarkaška tenisica u Americi.

Converse postaje dio Nike, Inc.

2010.–2019. Koristeći Nike tehnologiju u pojedinim kolekcijama, kroz kolaboracije sa umjetnicima i dizajnerima iz cijelog svijeta, Converse zadržava dobro poznati model i tako odaje počast svojoj, više od 100 godina dugoj povijesti. Danas, naš fokus je na street style modelima i novim klasicima, koji su postali dijelom nikad zastarjelog, svevremenskog modnog trenda.

 
Podaci o prodavatelju

POSLOVNO IME: Triplejump d.o.o.

ADRESA SJEDIŠTA: Ul. Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10 000 Zagreb

MATIČNI BROJ: 2153017

OIB: 35875278809

BROJ POTVRDE U EVIDENCIJI PDV OBVEZNIKA: HR35875278809

PODACI ZA KONTAKT I REKLAMACIJE: Tel: +385 1 3689 830; mail: support@converse.hr

 
 

Niste pronašli odgovor?

Telefon: +385 1 3689 830

Email: support@converse.hr

Ili nas kontaktirajte putem kontakt formulara

 
To Top